(+612) 2531 5600
info@la-studioweb.com
Get direction

Google map

Moja zgodba

“Bomo eno popoldne posegali dedkov star vinograd?” me je leta 2015 med potjo iz Maribora v domače kraje vprašal oče. Njegovo vprašanje mi je dalo misliti in odločil sem se, da temu ne bo tako! 

Pet mesecev časa sem imel, da se odločim, kaj z grozdjem, v kolikor bi letina uspela. Prodati grozdje, je bil prvotni plan, a globoko v meni je tlela drugačna želja. 

Do sredine avgusta sem imel dodaten inox opremljen sod in takrat zelo improvizirano hladilno tehniko za protokol hladne fermentacije.

In vendar je uspelo … prvi letnik 2015 je bil nagrajen za Jurijevo vino 2015. Majhna nagrada, ki pove veliko. In tako se je vse skupaj začelo.

Od takrat redno vlagam v vinogradništvo in razvijam znamko Konrad wine, v katero verjamem bolj, kot v karkoli drugega.

Tri leta po očetovem klicu smo res posekali vinograd, a z drugačnimi namenom. Obnovili smo ga v želji po razvijanju moderne zgodbe s pridihom tradicije. Na posestvu raste 7500 novih trsov.

V življenju se moraš boriti za obstoj in kljubovati, kot trta kljubuje soncu in vetru in se s koreninami močno oklepa zemlje. Vsak posameznik je borec zase, svet pa je tako čudovit, kot trta, ki iz prsti, sonca in vode naredi jagodo. Naj bo trta simbol vztrajnosti in poguma! 

Danes, po dveh letih vzgajanja novega vinograda, s spremenjeno miselnostjo gledam na to čudovito rastlino.

 

–  Klemen Konrad

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.